Overnachten in Bretagne

In de regio Bretagne zijn tal van opties wat betreft overnachtingen. Zo zijn er de campings waar het gezellig is voor het hele gezin, maar ook rustieke Chambre d’Hotes en hotels van één tot vijf sterren. Op deze pagina geven we aandacht aan een aantal van deze mogelijkheden. Naast dat we aandacht schenken aan de verschillende opties om te overnachten in Bretagne, laten we ook een aantal specifieke regio’s aan bod komen. Wat is er zoal mogelijk bij de bekende toeristische plaatsen en welke type van overnachting. Naast de wat meer gangbare accommodaties aan bod laten komen, kun je ook in boomhutten en bijvoorbeeld op een vlot overnachten. Laat je inspireren door deze pagina en bedenk wat je leuk en belangrijk vindt tijdens je verblijf in Bretagne. Graag geven we ook nog mee om van je hele vakantie een vakantie te maken, dus eentje die begint vanaf het moment dat je thuis vertrekt. Overnacht ook op plekken naar je bestemming toe zodat de reis zelf natuurlijk wat langer duurt, maar veel ontspannener is.

Regio Vannes

Een regio in Bretagne die zeer geliefd is bij toeristen bevindt zich in en rond Vannes. Deze authentieke stad met nog oude stadswallen uit de dertiende en zeventiende eeuw is dan ook een zeer geschikte regio om in te overnachten tijdens je verblijf in Bretagne. In en rond de stad worden verschillende Chambre d’Hotes aangeboden. In de historische binnenstad zelf zijn deze wat duurder dan daarbuiten. Ook de kwaliteit van de voorzieningen van de Chambre d’Hôte heeft invloed op de prijs. Toch is dit een goede manier om een verblijf in en rond Vannes te boeken, want de prijzen zijn nog altijd zeer aantrekkelijk. Binnen de stadsmuren zijn ook een aantal mooie hotels gesitueerd. Zo ligt Escale Oceania Vannes in het centrum van de stad waardoor je toegang hebt tot alle unieke bezienswaardigheden van Vannes. In dit driesterrenhotel kun je op een hele mooie locatie aan een vrij gunstig tarief overnachten. Het hotelketen F1 heeft hier ook een vestiging zo’n 2 km buiten het stadscentrum. Hier kun je drie nachten slapen voor een tarief waar je bij andere hotels vaak een nacht kunt slapen. Verwacht hier geen grote luxe. Wanneer je luxe prefereert boven alles is Sofitel Quiberon Thalassa Sea & Spa een uitstekende plek om te overnachten. Dit vijfsterrenhotel is van alle luxe voorzien en bovendien ook van prachtige uitzichten.

Bekijk alle hotels in Vannes

Regio Saint-Malo

De havenstad Saint-Malo ligt in het noorden van Bretagne, niet ver van Normandië. Saint-Malo is een geliefde bestemming bij vele toeristen. Zo ligt Mont Saint-Michel niet al te ver van de havenstad en is Saint-Malo zelf ook een prachtige stad om te bezoeken doordat een groot deel nog ommuurd is met de oude stadsmuren. Veel van de unieke en authentieke overnachtingsplekken in en rond deze havenstad kun je boeken als een Chambre d’Hote. Denk hierbij aan rustieke gezellige huisjes in groene oases en authentieke appartementje in de historische binnenstad. Voor de mensen met een klein budget zijn er een aantal goedkopere overnachtingsplekken zoals het rustieke La Coloniale dat voor de prijzen die hier worden gehanteerd zeer gezellig overkomt. Een andere optie voor een budget-overnachting is de vestiging van F1. Grand Hôtel Des Thermes ligt op een prachtige locatie aan zee en biedt overnachtingen aan op een vijfsterrenniveau. Daarnaast zijn er nog tal van hotels die ofwel zeer luxueus overkomen, ofwel een knusse en gezellige uitstraling hebben. De prijzen lopen uiteen van zeer betaalbaar tot aan de hoge kant.

Bekijk alle hotels in Saint-Malo en omgeving

Campings in Bretagne

In de regio Bretagne zijn een aantal leuke campings te vinden; campings voor gezinnen met jonge kinderen, campings bij de boer, campings in de natuur en nog veel meer. In Saint-Nic is de camping Le Domaine de Ker Ys. Deze camping scoort zeer goed bij de bezoekers. Dat heeft mede te maken met de ligging direct aan zee en de goede voorzieningen, zoals de mooie zwembaden met waterglijbanen en jacuzzi. Hiermee is de camping ook een uitstekende plek om te verblijven met kinderen. Ook Camping Escale St. Gilles scoort zeer goed en is een uitstekende plek waar gezinnen met kinderen zich niet snel zullen vervelen. Veel van de campings in Bretagne hebben direct toegang tot het strand, terwijl andere campings wat meer landinwaarts liggen in de prachtige natuur. Wanneer je wat minder behoefte hebt aan de aanwezigheid van zwembaden en andere luxe is een verblijf op een boerderijcamping ook zeer aan te raden. Vaak een mooie combinatie van ecotoerisme waarbij huisdieren dikwijls zijn toegelaten. Je zal denken dat kinderen vooral plezier hebben in grote zwembaden en allerlei vormen van animatie, maar een boerderijcamping kan het tegendeel bewijzen. Dit geldt overigens ook voor kleinere campings die vaak wat gemoedelijker zijn en waarbij je een meer persoonlijk contact hebt met de eigenaren en het personeel. Voor de keuze van een camping voor je verblijf in Bretagne zijn er tal van opties. Wij adviseren dan ook goed te kijken naar wat je wensen zijn, je budget en andere zaken die voor jou belangrijk zijn tijdens je verblijf. Wanneer je dit goed in kaart hebben gebracht kun je op internet vrij gemakkelijk een aantal campings vinden die aan jouw wensen voldoen.

Regio Quimper

Bretagne zit vol met tal van mooie regio’s en steden. Een voorbeeld van zo’n mooie stad is Quimper, waar je tal van historische gebouwen kunt zien en kunt genieten van een authentieke Bretonse stad. Deze regio kan op veel toeristen rekenen.
Een leuke manier om te overnachten is in een van de Chambre d’Hotes. De kleinere kamertjes in de historische binnenstad worden vaak al aangeboden voor zeer gunstige tarieven, evenals de wat grotere verblijven met iets meer luxe. De Chambre d’Hotes zijn over het algemeen betaalbaar in en rond Quimper. Voor de budget-overnachters zijn er een aantal hotels waar je aan een redelijk tarief kunt overnachten. Je kunt hierbij denken aan Hotel TGV, Première Calsse Quimper en Dormir en Ville. Verwacht in deze hotels niet veel luxe, maar alle basisvoorzieningen zijn aanwezig. Wat wel opvalt bij deze hotels is dat ze niet per se goedkoper zijn dan de goedkopere Chambre d’Hotes, die vaak een wat meer persoonlijke service etaleren dan deze hotels.
In en rond de stad zijn niet meteen vijfsterrenhotels gesitueerd; er zijn wel een aantal goede vier sterren accommodaties beschikbaar. Natuurlijk is het ook mogelijk om een hotel te boeken ergens tussen het meest luxe en het meest basis in. Over de gehele linie genomen is overnachten in en rond Quimper goed te doen aan een redelijk tarief.

Bekijk alle hotels in de regio van Quimper

Overnachten in Rennes

In het hartje van Bretagne ligt de mooie grote stad Rennes. De stad kent een lange geschiedenis en heeft veel bezienswaardigheden, musea, evenementen en andere activiteiten. De stad en de omgeving zijn vaak een geliefde bestemming om te overnachten. Het aanbod van overnachtingsmogelijkheden is hier groot. Via internet of op één van de platformen zoals Airbnb worden veel Chambre d’Hotes aangeboden. Vaak zijn de prijzen zeer competitief met die van de goedkopere hotels. De meerwaarde van Chambre d’Hotes is vaak groot door de persoonlijke benadering van de eigenaars die je terugvindt in de service. Dit geeft net dat stukje extra beleving dat je verblijf in deze regio aangenamer maakt. Als één van de grotere steden van Frankrijk hebben Rennes en haar omgeving een groot aanbod van hotels. Als je tijdig boekt zijn er een aantal hotels waar je redelijk goedkoop kunt overnachten. Zoals eerder al vermeld zijn een hoop Chambre d’Hotes echter van hetzelfde prijsniveau, maar bieden ze meer service. Mensen die graag van alle luxe zijn voorzien kunnen het best overnachten in het vijfsterrenhotel Balthazar Hotel & Spa – MGallery. Ondanks dat dit hotel het hoogste serviceniveau heeft met de meeste luxe, vallen de prijzen van de kamers voor een dergelijk luxeverblijf nog goed mee. In en om Rennes zijn tal van verschillende type hotels te vinden, van rustiek tot minimalistisch en kunstzinnig. Daarbij worden ook verschillende gradaties van luxe en comfort aangeboden. Er is voor elk wat wils.

Bekijk alle hotels in Rennes

Regio Brest

Een populaire bestemming in Bretagne is de stad Brest. Dat heeft te maken met de lange geschiedenis en de sporen die daarvan nog te vinden zijn. Ook is de stad vanuit een landschappelijk perspectief mooi gesitueerd. Het fijne van de Chambre d’Hotes in Brest zijn de vaak scherpe prijzen die worden gehanteerd. Ditzelfde geldt overigens voor veel van de regio’s in Bretagne. De Chambre d’Hotes liggen soms op unieke locaties en de persoonlijke service van de uitbaters is vaak aangenaam. Dit geeft net dat stukje extra tijdens je verblijf in Brest. Zowel op internet als op de bekende platformen als Airbnb worden tal van Chambre d’Hôtes aangeboden in verschillende settings en in verschillende niveaus van luxe en prijs. Let er wel op dat je een dergelijk verblijf op tijd boekt, zodat deze voldoet aan je wensen.
Mocht je niet meer in staat zijn om een aantrekkelijk geprijsde Chambre d’Hote te boeken, dan is de keuze in budgethotels in en rond Brest groot. Door de grote aanwezigheid van deze budgethotels liggen de prijzen vaak nog net iets lager dan de goedkopere Chambre d’Hotes.
Voor zover we weten is er in Brest geen vijfsterrenhotel, maar zijn er wel een aantal viersterrenhotels die hoog scoren bij de bezoekers. Dat aanbod is zelfs zo groot dat er desgewenst een keuze is in de ambiance die het hotel uitstraalt. Al met al is Brest een uitstekende plek voor een verblijf in Bretagne. De prijzen van de hotels zijn niet al te hoog en naast de hotels zijn er ook nog tal van Chambre d’Hotes en huisjes en campings in de omgeving.

Bekijk alle hotels in Brest en omgeving

Vakantieparken in Bretagne

Een goede combinatie van vaak goede privacy en de aanwezigheid van tal van voorzieningen die een verblijf aangenaam maken, vind je in één van de vele vakantieparken die er in Bretagne zijn. De keuze is dermate groot dat je een hoop van je wensen en verwachtingen kunt laten uitkomen. Wil je bijvoorbeeld graag direct aan zee zitten of heb je liever een huisje in een vakantiepark wat meer landinwaarts in een natuurgebied; beide type parten zijn er. Heb je graag veel voorzieningen op het terrein, zoals zwembaden en andere vormen van vermaak, of is juist de privacy van je huisje het belangrijkst. Er zijn vakantieparken waar je huisdieren mee mag nemen, waar je ook heerlijk kunt genieten van Spa- en welnessvoorzieningen en natuurlijk vakantieparken waarbij het hele gezin kan genieten en er veel voorzieningen zijn voor kinderen.
Een mooi voorbeeld van een vakantiepark waar zowel huisdieren toegelaten zijn, Spa-mogelijkheden worden aangeboden en kinderen zich niet zullen vervelen is Vakantiepark Les Mouettes. Het park ligt meer landinwaarts aan een groot meer en er zijn tal van voorzieningen voor kinderen, zoals waterglijbanen. Het verblijf in het park gebeurt in één van de cottages. Wanneer je graag ook het strand in de buurt hebt is vakantiepark Les Pierres Couchees een uitstekende locatie. Op het terrein van het vakantiepark zelf is een mooi zwembad aanwezig met waterglijbanen. Liefhebbers kunnen eventueel ook een golfballetje slaan op de golfbaan in de directe omgeving van het vakantiepark. Op het terrein zijn ook nog tal van andere voorzieningen, zoals een amusementshal, een bar, fietsverhuur en een speeltuin. De omgeving is prima te verkennen op de fiets. Het hele gezin zal zich hier niet snel vervelen tijdens het verblijf in Bretagne.

Bijzondere overnachtingsmogelijkheden in Bretagne

In Bretagne kun je ook kiezen voor een wat minder voor de hand liggende plek om te overnachten. Net als in Normandië is het hier mogelijk om te verblijven in een boomhut. Er worden boomhutten aangeboden met prachtige uitzichten en waar je met tot wel tien mensen kunt verblijven. Het is een onvergetelijke ervaring en er zijn zelfs boomhutten die van alle luxe zijn voorzien.
Een andere bijzondere manier van overnachten in Bretagne is in het viersterren Eco Hotel La Grée des Landes. Hier worden onder andere, naast boomhutten ook een aantal overnachtingsplaatsen op een vlot op het water aangeboden.
Er zijn ook wat meer voor de hand liggende, maar toch bijzondere overnachtingen in Bretagne mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig statig kasteel of een gezellige typische Bretonse boerderij. Opties zijn er te over. Het is aan te raden om eens te kijken op platformen als Airbnb waar ook regelmatig unieke locaties worden aangeboden in te slapen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een Mongoolse Yurt en andere niet voor de hand liggende slaapplaatsen.